Winnaar Creative Game Challenge

Omdat ik er eerder al aandacht aan heb geschonken, hier nog de langverwachte uitslag van de Creative Game Challenge, de wedstrijd waar middelbare scholieren zelf videogames maken met behulp van Game Maker.

Op de eerste plaats is geëindigd: Forest Lord, (afbeelding bovenaan) gemaakt door Heder de Vries van het Sint-Nicolaaslyceum in Amsterdam. Mét hulp van coach Rob de Vries.

In deze game kruipt de speler in de huid van een boswachter-achtig mannetje dat gaandeweg de vorm van een beer, spin of rat leert aannemen. Iedere gedaante heeft een speciale eigenschap: zo kan de rat door kleine holletjes kruipen, de spin schiet een web af dat vijanden vertraagt en de beer kan rotsblokken wegduwen. De menselijke gedaante heeft, geheel in de stijl van Link (Zelda!) een boemerang tot zijn beschikking.

Volgens de jury is Forest Lord de terechte winnaar vanwege het steeds toevoegen van nieuwe uitdagingen, waarbij de speler gebruik moet maken van de nieuw verworven gedaantes. Ben ik het helemaal mee eens. Ik ben zelf begonnen met Game Maker te oefenen en ik kan je zeggen dat het maken van een game als Forest Lord nog lang niet in mijn bereik ligt.

De sprites en muziek zijn overigens allemaal ergens anders vandaan geplukt, maar dat heeft Heder in staat gesteld zich vooral te richten op het level design.

De runner up is Beasts of Darkness, dat er ook zeer geslaagd uit ziet met z’n abstracte vormgeving. Er zijn verder geen herkenbare dieren in te bekennen en daarom sloot deze game volgens de jury minder goed bij het thema ‘beesten’ aan.

creative game challenge
Beasts of Darkness

Bekijk de volledige uitslag hier, inclusief de winnaars in speciale categorieën als ‘beste serious game’, ‘beste vormgeving’ en ‘meest humoristische game’. Mijn favoriet van destijds -na een steeksproefgewijze verkenning- was Mythic Defense. Deze is uiteindelijk vierde geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.